W

Ultimele zvonuri – 2

On 2010/08/24, in Bursa Zvonurilor, by AvP

- din septembrie sau pana la sfarsitul anului prindem (lunar) 4, 5 sau 6 zile de concediu fara plata (iar pt cei care n-or sa stea acasa zilele de CF se inmultesc cu 2);

- din ianuarie, ghici care an, ni se reduc coeficientii, iar pe langa asta e posibil sa ni se mai taie cateva procente din salariu;

- vin concedierile in MAI: in jur de 5000 la politisti, 5000 la pompieri, 3000 la jandarmi (cica doar la birouri, insa nu-i ceva strict);

- cresc exigentele in munca, iar o disciplina riguroasa sta sa-si faca simtita prezenta dintr-unul din urmatoarele 2 motive: 1) personalul MAI sa nu miste in front, vocifereze, incite, samd sau 2) cu scopul de a se crea tensiuni in randul celor mici si multi pt ca cei de sus sa ne mai arunce cate un drept, cum ar fi banii de haine.

Share
Tagged with:  
W

Ultimele zvonuri

On 2010/07/30, in Bani, Bursa Zvonurilor, by AvP

- politistii de la rutiera sunt paziti de jandarmi ca sa nu ia spaga (neoficial ;), ca daca se afla-n presa ii bai mare )

- se pare ca treaba cu disponibilizarile la jandarmi se-mpute: aici si aici

- se dau banii de haine pe 2010, o parte sau lunar pana la sf anului

Share
Tagged with:  
W

Pierdem sporul de radiatii (antena)?

On 2010/04/12, in Bursa Zvonurilor, General, by AvP

sursa: riedel.net

Auzisem eu ceva, de fapt chiar si-n presa au aparut dezbateri cu privire la posibilitatea ca angajatii MAI sa piarda anumite sporuri precum cel de radiatii, confidentialitate, chiar de dispozitiv. Iata si primul semnal:

INCEPAND CU DATA DE 17.03.2010 LA U.M. 0829 Bucuresti (AMBASADE) S-A SCOS SPORUL DE ANTENA !!! Oare nu TOT ministerul foloseste aceelasi tip de statie??? Nu toti avem motorola tetra MTH 800??? Ma oare 0829 foloseste walkie-talkie si restul jandarmilor stau cu satelitii STS-ului in casa si sunt mai expusi la radiatii??? MULTUMIM COMISIEI CARE A FACUT MASURATORI SI A CONSTATAT CA ACEELASI TIP DE STATIE AFECTEAZA DOAR O PARTE DIN CEI CE O FOLOSESC! VAI dar ce ma bucur ca nu sunt expus pericolului… In alta ordine de ideei va informez cu 2 ordine date la 0829: 1. Daca subofiterul pleaca in concediu mai mult de 15 zile este obligat sa lase statia TETRA la unitate deoarece din cauza lipsei de bani exista posibilitatea de a o VINDE!!! 2. Acel sticker cu steagul uniunii europene care este lipit pe statie nu trebuie lipit in alta parte (baza, spatele, clema statiei). La intrebarea “DE CE?” am primit raspunsul UIMITOR : “daca trece cineva de la UE pe strada si vede ca nu e stickerul la locul lui?” Trageti voi concluzia.

postat de Odden

Rog colegii din toate unitatile Jandarmeriei Romane sa ne dea de stire daca au fost vizitati de comisii STS constituite sub ordin politic. Scriu politic deoarece este imposibil sa sustii ca o statie Motorola MTH 800 nu afecteaza sanatatea celor care o utilizeaza in conditiile in care aceasta bruiaza orice aparat de emisie-receptie pe o raza de cel putin 5 metri.

ps: merci pt informatie odden ;)

Share
Tagged with:  
W

Al 13-lea salariu

On 2010/02/25, in Bani, Bursa Zvonurilor, by AvP

Se pare ca de anul acesta (2010), cel putin noi, bugetarii, nu vom mai lua al 13-lea salariu. I s-a pus pata lui Boc, pe motiv ca frecam menta (o parte din noi) si nu mai are bani pentru contractele ce au legatura cu asfaltul, turismul si alte surse de imbogatit peste noapte din care, bineinteles ca numai “baetii” destepti stiu sa scoata bani.

Anyway, bine ca vom lua macar al 13-lea salariu pe 2009, se putea si mai rau – clasicul si pagubosul stil de gandire romanesc. Nu cred ca vom abandona mentalitatea de sluga in urmatorul deceniu, poate nici in celalalt. Ne-am autoprogramat sa acceptam, sa ne multumim cu ce ni se da, din mila parca, doar cat sa ne achitam facturile si sa supravietuim. Nu se mai pune problema corectitudinii, a remuneratiei proportionale cu munca, cu numarul de ore lucrate. Ce pica, pica, ce nu… ne uitam la aia mari, ce tin pana si cu dintii de scaune, numai sa le fie lor bine.

Saptamana asta… fericire mare, banii de haine s-au dat la aproape toata lumea (jandarmi,pompieri, politie), mai ramame al 13-lea, dupa care… vom spera la norma de echipare pe 2010.

ps: al 13-lea salariu se va da pana in aprilie, dar “baetii” arunca zvonuri ca se va da intr-o saptamana, cel tarziu pana la jumatatea lui martie.

Share
Tagged with:  
W

Banii de haine pe ultima suta de metri…

On 2009/11/06, in Bani, Bursa Zvonurilor, Drepturi, General, by AvP

banii-de-haineZice-se ca s-ar da banii de haine inainte de 22 noiembrie…

Oricum, daca nu se dau pana in alegeri, macar pana la turul al doilea… s-ar putea sa ne luam adio de la ei. Dar nu-i nimic ca vom primi in schimb tinuta, ca si asa sunt stocurile full, gratie celor de la logistica si patronilor care cotizeaza la partide.

O alta varianta ar fi sa ni se schimbe iar tinuta, ca de, asta nu e buna, cu alte cuvinte… de ce sa ia jandarmul, politistul, pompierul, samd bani de haine si sa-si cumpere ce si cat are nevoie, cand se poate da un ordin prin care se va schimba tinuta, iar intreaga norma de echipare fiind astfel cooptata de firmele care au obtinut contracte clientelare cu Ministerul Administratiei si Internelor?

Nu stiu cati realizeaza cat de mare e miza in privinta distribuirii hainelor prin intermediul logisticii. Practic firmele care prind contracte (comenzi) cu ministerul, se umplu de bani, bani foarte multi, pentru ca norma de echipare pentru un singur angajat al Ministerului Administratiei si Internelor sare de 2000 ron. Si daca mai inmultim numarul de angajati cu 2000 se ajunge la o suma ce nu poate fi incadrata pe ecranul unui calculator de mana. Suma din care, nu stiu cate procente vor ajunge sub forma de cotizatie la partidele care au intervenit pe linie ierarhica de sus in jos, pentru a-si consolida bugetele de azi si anii viitori, mai ales in vremuri de criza.

Solutia pentru a scapa de acest cerc vicios este spargerea monopolului creat prin intermediul logisticii. Un prim pas ar fi sesizarea presei, CC-ului sau DNA-ului in legatura cu contractele, si asa dubioase, incheiate de minister cu diverse firme. Abia apoi putem spera sa nu se mai distribuie haine prin departamentele de logistica ci sa fie stimulat un mediu concurential intre producatorii de echipamen militar (tinuta). Doar ca asta ar inseamna ca fiecare angajat al MAI sa-si cumpere haine de la magazinele firmelor de pe piata (ce ar aparea ca ciupercile dupa ploaie), iar Ministerul nostru politizat ar fi obligat sa aloce angajatilor suma echivalenta normei de echipare inca de la inceputul anului – pentru a-si procura tinuta necesara desfasurarii servicului. Ce bine ar fi…

Bun, acum… ce-i de facut? se vor intreba unii. Sa stam cu mainile in san, sa chicotim si sa-i lasam pe altii sa iasa in fata pentru a infrunta rezistenta unui sistem administrat de pe scaune marcate cu sigle de partide?

Probabil ca da intr-o Romanie in care oamenii traiesc dupa principiul “capul plecat sabia nu-l taie”.

Share
Tagged with:  
W

Banii de haine – 2009

On 2009/06/17, in Bursa Zvonurilor, by AvP

banii de haine 2009 jandarmiIn ultima vreme multi jandarmi acceseaza acest blog incercand sa afle cate ceva despre banii de haine care ar trebui sa se dea in vara anului 2009. Concret nu stiu nimic, doar zvonuri si acelea puerile (se dau la inceputul lunii iulie sau se va da o noua uniforma, nu se stie). Traim vremuri mai mult sau mai putin dificile din punct de vedere financiar, iar niste banuti, pentru majoritatea ar reprezenta un ajutor (unii si-ar mai achita din datorii, altii si-ar mai lua ceva in casa sau ar merge in concediu, samd).

Singurele discutii si vesti (ii multumim lui djgeorginos, mereu a facut rost de informatii pretioase in privinta banilor), chair daca la stadiul de zvonuri, le gasiti pe forum in rubrica bursa zvonurilor.

Pe curand.

Share
Tagged with:  
W

Curiozitate personala

On 2008/01/06, in Bani, Bursa Zvonurilor, by AvP

Stiu ca va suna aiurea / deplasat dar am o curiozitate vis-a-vis de banii care nu se dau la timp, iar aici nu ma refer doar la banii de haine, ci la absolut toate drepturile financiare pe care angajatii jandarmeriei si ai MIRA le primesc cu o intarziere de mai multe luni: banii nu se dau la timp deoarece sunt tinuti in diverse conturi bancare pentru a se lua dobanzi?

De mai multi ani, pe foarte multi angajati ai MIRA i-am auzit exprimandu-si astfel de opinii care teoretic n-ar trebui sa reflecte realitatea. Dar traim in Romania si… e posibil orice.

Share
 
W

Banii de haine: secretomanie si business

On 2007/12/18, in Bani, Bursa Zvonurilor, by AvP

Din experienta mea cred ca nu exagerez daca afirm ca multor comandanti din jandarmerie le place sa faca o adevarata secretomanie cand vine vorba de bani (echipare, prime, al 13-lea, restante, samd). Banii de haine?… stati linistiti ca majoritatea mai aveti maxim jumatate din norma de luat sau cateva milioane, in functie de cat a luat fiecare. Daca se vrea, restul de bani se vor da pana la sfarsitul anului, poate chiar pana in Craciun.

Dar vestile proaste nu se opresc aici pt ca tinuta se va schimba iar, de anul viitor.Dupa ce ca este al draq de scumpa (preturi ce rivalizeaza sau chiar le intrec pe cele de la Steilmann, Armanii, Nike, samd), acum o vor schimba si anual (sau cel putin asa par sa prinda obicei). Doar trebuie sa manance si gura unora ceva nu? Se autosesizeaza vreo autoritate privind afacerile cu hainele jandarmilor (si nu numai)? Nu este nevoie pentru ca admin_cnsas e nebun, vede numai coruptie, trafic de influenta, nepotisme, pile, examene aranjate, afaceri, samd (dupa cum sustin unii – oare din ce zona or fi?) iar in aceasta institutie, alaturi de toate celelalte din tara, nu mai exista de mult ani asa ceva…

Share
 
W

Se dau banii de haine

On 2007/11/29, in Bursa Zvonurilor, by AvP

Prin Bucale zice-se ca se dau banii de haine. De fapt este vorba despre norma de echipare de anul acesta, 2007: fiecare isi va primi diferenta pana la vre 20 mil si cateva sute (valabil pt subofiteri, in cazul ofiterilor fiind ceva mai mare), in functie de valoarea echipamentului pe care l-a luat.

Jandarmii anagajati anul acesta beneficiaza de norma dubla de echipare (din cauza ca tinuta este foarte scumpa iar o singura norma nu le poate asigura tinuta necesara tuturor imprejurarilor) si nu stiu mare lucru, doar ca s-ar putea ca suma sa nu fie in jurul a 41 mil ci mai putin.

Cei care nu lucreaza in sistemul militar au dreptul sa afle ca fiecare cadru militar beneficiaza de o norma de echipare (care variaza in functie de statut si arma din care face parte), si are rolul de a asigura fiecaruia tinuta necesara pentru anul respectiv.

Share
 
W

Se maresc coeficientii

On 2007/11/05, in Bursa Zvonurilor, by AvP

Coeficienţii de ierarhizare ai soldelor de funcţie, pentru unele funcţii specifice apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, structuri militare, altele decât cele din compunerea Ministerului Apărării:

Nota: M=studii medii, S= studii superioare
Coeficientul de ierarhizare Funcţia Gradul militar Nivel
studii minim maxim
1.
Conducătorul instituţiei centrale,
prim-adjunct al directorului
Serviciului Român de Informaţii şi
ai Serviciului de Informaţii Externe
(secretar de stat)
General S – 9,00
- 3 -
2.
Adjuncţii directorului Serviciului
Român de Informaţii şi Serviciului
de Informaţii Externe, şef
departament (secretar de stat)
General S – 8,95
3.
Adjuncţii conducătorului instituţiei
centrale (subsecretar de stat) şi
funcţii corespunzătoare gradului de
general
General S 8,00 8,20
4.
Funcţii corespunzătoare gradului
de general-locotenent
Generallocotenent
S 7,60 7,90
5.
Funcţii corespunzătoare gradului
de general-maior
General-maior S 7,20 7,40
6.
Funcţii corespunzătoare gradului
de general de brigadă
General de
brigadă S 6,20 7,00
7.
Funcţii corespunzătoare gradului
de colonel
Colonel S 4,90 6,00
8.
Funcţii corespunzătoare gradului
de locotenent-colonel
Locotenentcolonel
S 4,70 4,80
9.
Funcţii corespunzătoare gradului
de maior
Maior S 4,50 4,60
10.
Funcţii corespunzătoare gradului
de căpitan
Căpitan S 4,30 4,40
11.
Funcţii corespunzătoare gradului
de locotenent
Locotenent S 4,10 4,20
12.
Funcţii corespunzătoare gradului
de sublocotenent
Sublocotenent S 4,00
S 3,60 4,50
13.
Funcţii corespunzătoare gradelor
de maistru militar principal,
plutonier adjutant şef – maistru
militar clasa a IV-a, sergent major
-
Maistru militar
principal,
plutonier
adjutant şef –
Maistru militar
clasa a IV-a,
sergent major
M 3,10 4,10
Cap. Frt. Sld.
14.
Funcţii pentru soldaţi şi gradaţi
voluntari
Caporal -
Soldat M
2,80 2,70 2,60
- 4 -
A1. Coeficienţii de ierarhizare ai soldelor de funcţie, pentru funcţiile specifice Ministerului
Apărării
Coeficientul de
Nr. ierarhizare
crt. Funcţia Gradul Nivel
studii minim maxim
I. OFIŢERI
1. Şeful Statului Major General
General S 9,00
2.
Directorul general al Direcţiei
generale de informaţii a apărării
(asimilat funcţiei de secretar de
stat), funcţii militare
corespunzătoare gradului de
general prevăzute în statele anexa
M, asimilate cu funcţia de secretar
de stat
General S 8,80
3.
Funcţii corespunzătoare gradului
de general şi funcţii militare
asimilate cu funcţia de subsecretar
de stat
General S 8,00 8,20
4.
Funcţii corespunzătoare gradului
de general-locotenent
Generallocotenent
S 7,60 7,90
5.
Funcţii corespunzătoare gradului
de general-maior
General-maior S 7,20 7,40
6.
Funcţii corespunzătoare gradului
de general de brigadă
General de
brigadă S 6,20 7,00
7.
Funcţii corespunzătoare gradului
de colonel
Colonel S 4,90 6,00
8.
Funcţii corespunzătoare gradului
de locotenent-colonel
Locotenentcolonel
S 4,70 4,80
9.
Funcţii corespunzătoare gradului
de maior
Maior S 4,50 4,60
10.
Funcţii corespunzătoare gradului
de căpitan
Căpitan S 4,30 4,40
11.
Funcţii corespunzătoare gradului
de locotenent
Locotenent S 4,10 4,20
12.
Funcţii corespunzătoare gradului
de sublocotenent
Sublocotenent S 4,00
- 5 -
II. MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI
S 4,40 4,50
1.
Funcţii corespunzătoare gradelor
de maistru militar principal,
plutonier adjutant principal
Plutonier
adjutant
principal,
Maistru militar
principal
M 3,90 4,10
S 4,20 4,30
2.
Funcţii corespunzătoare gradelor
de plutonier adjutant, maistru
militar cls.I
Plutonier
adjutant,
Maistru militar
cls. I M 3,70 3,80
S
4,00
4,10
3.
Funcţii corespunzătoare gradelor
de plutonier major, maistru militar
cls. a II-a
Plutonier major,
Maistru militar
cls. a II-a M 3,50 3,60
S 3,80 3,90
4.
Funcţii corespunzătoare gradelor
de plutonier, maistru militar cls. a
III-a
Plutonier,
Maistru militar
cls. a III-a M 3,30 3,40
S 3,60 3,70
5.
Funcţii corespunzătoare gradelor
de sergent major, maistru militar
cls. a IV-a
Sergent major,
Maistru militar
cls. a IV-a M 3,10 3,20
S 3,50
6.
Funcţii corespunzătoare gradelor
de sergent, maistru militar cls. a
V-a
Sergent,
Maistru militar
cls. a V-a M 3,00
III. SOLDAŢI ŞI GRADAŢI VOLUNTARI
1.
Funcţii corespunzătoare gradului
de caporal
Caporal M 2,80
2.
Funcţii corespunzătoare gradului
de fruntaş
Fruntaş M 2,70
3.
Funcţii corespunzătoare gradului
de soldat
Soldat M 2,60
12. Litera C din anexa nr. 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
“C. Coeficienţii de ierarhizare ai soldelor de grad pentru personalul militar din unităţile din
sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (structuri militare, altele decât cele din
compunerea Ministerului Apărării)
Nr.
crt. Gradul militar Coeficient de ierarhizare
I. OFIŢERI
1. Mareşal 3,50
2. General, amiral 3,40
- 6 -
3. General-locotenent, viceamiral 3,30
4. General-maior, contraamiral 3,20
5. General de brigadă, general de flotilă aeriană, contraamiral de
flotilă 3,10
6. Colonel, comandor 2,90
7. Locotenent-colonel, căpitan- comandor 2,80
8. Maior, locotenent-comandor 2,60
9. Căpitan 2,40
10. Locotenent 2,20
11. Sublocotenent, Aspirant 2,10
II. MAIŞTRI MILITARI
1. Maistru militar principal 2,00
2. Maistru militar clasa I 1,90
3. Maistru militar clasa a II-a 1,80
4. Maistru militar clasa a III-a 1,70
5. Maistru militar clasa a IV-a 1,60
III. SUBOFIŢERI
1. Plutonier adjutant şef 2,00
2. Plutonier adjutant 1,90
3. Plutonier major 1,80
4. Plutonier 1,70
5. Sergent major 1,60
IV. SOLDAŢI ŞI GRADAŢI VOLUNTARI
1. Caporal 1,40
2. Fruntaş 1,35
3. Soldat 1,30
13. După litera C din anexa nr. 1 se introduce o nouă literă, litera C.1, cu următorul cuprins:
“C.1. Coeficienţii de ierarhizare ai soldelor de grad pentru personalul militar din Ministerul
Apărării
Nr.
crt. Gradul militar Coeficient de ierarhizare
I. OFIŢERI
1. Mareşal 3,50
2. General, amiral 3,40
3. General-locotenent, viceamiral 3,30
4. General-maior, contraamiral 3,20
5. General de brigadă, general de flotilă aeriană, contraamiral de
flotilă 3,10
6. Colonel, comandor 2,90
7. Locotenent-colonel, căpitan- comandor 2,80
8. Maior, locotenent-comandor 2,60
9. Căpitan 2,40
10. Locotenent 2,20
11. Sublocotenent, Aspirant 2,10
II. MAIŞTRI MILITARI
1. Maistru militar principal 2,00
- 7 -
2. Maistru militar clasa I 1,90
3. Maistru militar clasa a II-a 1,80
4. Maistru militar clasa a III-a 1,70
5. Maistru militar clasa a IV-a 1,60
6. Maistru militar clasa a V-a 1,50
III. SUBOFIŢERI
1. Plutonier adjutant principal 2,00
2. Plutonier adjutant 1,90
3. Plutonier major 1,80
4. Plutonier 1,70
5. Sergent major 1,60
6. Sergent 1,50
IV. SOLDAŢI ŞI GRADAŢI VOLUNTARI
1. Caporal 1,40
2. Fruntaş 1,35
3. Soldat 1,30

Alte modificari la legea 138/1999:

- Cadrele militare în activitate precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, pentru rezultatele
deosebite obţinute în activitatea desfăşurată, pot primi o soldă de merit lunară de până la 25% din solda de funcţie şi solda de grad;

- Fiecare gradaţie reprezintă 7 % din solda de funcţie, solda de grad şi după caz, solda de merit i indemnizaţia de comandă;

- Beneficiază lunar de o indemnizaţie de comandă de 10-60% din solda funcţiei îndeplinite, prevăzută în statul de organizare, şi solda gradului deţinut, cadrele militare în activitate şi gradaţii voluntari în activitate care îndeplinesc funcţii de conducere, potrivit prevederilor legale, de comandanţi, şefi, locţiitori sau asimilaţi acestora, ai unităţilor militare, centrelor, direcţiilor generale, direcţiilor, oficiilor, batalioanelor, companiilor, plutoanelor,
serviciilor, secţiilor, birourilor ori altor structuri similare acestora, în raport cu mărimea şi importanţa entităţii organizaţionale conduse, cu responsabilitatea şi complexitatea funcţiei de conducere îndeplinite, cu numărul de persoane de execuţie conduse conform ierarhiei funcţionale, precum şi cu ponderea muncii de conducere faţă de activitatea de execuţie pe care o realizează;

- Pentru activitatea desfăşurată în instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi
siguranţă naţională, cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari precum şi personalul civil beneficiază de un spor de fidelitate de până la 30% din solda lunară, respectiv salariul de bază, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului respectiv al conducătorului instituţiei centrale;

- Personalul care, în exercitarea atribuţiilor profesionale, potrivit funcţiei încadrate,
crează, în condiţiile reglementate de legislaţia naţională, programe pentru calculator, destinate utilizării interne de către instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, poate beneficia, pe durata creării programului, de o indemnizaţie de până la 50% din solda de funcţie, respectiv din salariul de bază corespunzător funcţiei;

- Pe timpul participării la cursurile de carieră, cadrele militare în activitate beneficiază de solda lunară şi de celelalte drepturi băneşti avute la data începerii cursurilor, precum şi, după caz, de sporurile aplicabile personalului din instituţia de învăţământ sau din unitatea în care efectuează stagiul, potrivit art.27 (cred ca cel mai mult ii intereseaza pe cei noi angajati);

- La plecarea în concediul de odihnă, cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari in activitate, precum şi personalul civil beneficiază de o primă de concediu egală cu solda lunară brută, respectiv, salariul de bază brut din luna anterioară plecării în concediu. Prima de concediu se plăteşte, la cererea persoanei interesate, cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediul de odihnă. În cazul în care concediul de odihnă se efectuează fracţionat, potrivit legii, prima de concediu se acordă o singură dată, la cererea persoanei interesate, pentru oricare dintre fracţiuni. Persoanele care în cursul
anului nu au putut efectua concediul de odihnă beneficiază de prima de concediu în luna ianuarie a anului următor sau, după caz, o dată cu plata drepturilor salariale acordate ca urmare a trecerii în rezervă, ori incetării raporturilor de serviciu/muncă. Prima de concediu se acordă proporţional cu perioada în care cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari în activitate, precum şi personalul civil îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, luându-se în
calcul solda lunară /salariul de bază din ultima lună de activitate;

For more, aruncati un ochi pe un pdf (click!) gazduit pe site-ul MIRA – nu de altceva da’ mi-e lene sa spicuiesc toata legea.

Share
 
newsletter software

Switch to our mobile site