admin_cnsas
Administrator
membru de onoare

|
 |
« on: February 28, 2010, 08:20:23 AM » |
|
Da, stiu... abia am luat banii de haine pe 2009, tocmai la sfarsitul lui februarie 2010, dar sa nu uitam ca acei bani sunt pe anul trecut, iar intarzierea acordarii acestui drept tine de incompetenta si lasitatea unor sefi, din Jandarmeria Romana si MAI, majoritatea numiti in functii pe criterii ce tin de orientari politice, cumetrii si inrudire (frati, soti, fii si fiice, nasi si fini, samd).
Anul trecut mi-am cumparat haine de la magazinele care vand tinuta militara, nu puteam sa astept pana la sfarsitul anului sau chiar mai mult, astfel ca cele doua transe in care a fost distribuita suma alocata pt norma de echipare in cazul meu a fost considerata o recuperare a unor bani pe care-i cheltuisem anterior din buzunarele mele, cand de fapt, MAI-ul ar fi trebuit sa-mi asigure banii pt echipare inca de la inceputul anului trecut, ca sa nu fiu nevoit sa bag cardul in bancomat, sa scot bani si sa-mi cumpar tinuta. Iar in haine civile eu stiu ca nu-mi pot face serviciul, iar daca Statul imi cere, prin intermediul Jandarmeriei Romane, sa-mi desfasor munca in haine militare, atunci sa-mi dea si bani sa mi le cumpar.
Rudele, pt care sistemul e bun si aduce numai avantaje, se vor grabi sa-mi aminteasca de logistica, de "magaziile" din unitati, pe care majoritatea le evitam din simplele motive ca nu prea gasesti haine pe marimea ta si... sunt cu mult mai scumpe decat cele din magazinele din Bucuresti. Sa-si cumpere "rudele" de acolo, noi, restul, preferam sa ne luam din oras, sau sa ni le comandam pe internet, unde primim exact ce vrem, ce avem nevoie si mult mai ieftin.
Este timpul ca jandarmul sa ridice ochii din pamant, coborati de strigatele de neanderthalieni ale unor cdti, sa se lepede de mentalitatea de sluga si sa-si largeasca orizontul...
Avem drepturi si obligatii, iar cat timp ne indeplinim indatoririle, mi se pare legitima pretentia ca si drepturile sa ne fie respectate si acordate la timp. Nu cerem nimic in plus, doar drepturile noastre...
|
|
|
|
« Last Edit: February 28, 2010, 08:30:05 AM by admin_cnsas »
|
|
Cum sa-i cer cetateanului sa respecte legea cand Jandarmeria Romana o incalca?
|
|
|
|
|
TEPES 001
batran

as dori sa fie un pic de DREPTATE
|
 |
« Reply #1 on: March 01, 2010, 12:57:35 PM » |
|
adevarat graiesti. pacat ca suntem cam putini cu ochii deschisi cand intram pe poarta jnd
|
|
|
|
« Last Edit: March 01, 2010, 01:14:07 PM by admin_cnsas »
|
|
URASC MINCIUNA, IAR PENTRU ADEVAR SI DREPTATE TREBUIE SA LUPTI ... SI MA SIMT SINGUR IN ACEASTA LUPTA !
|
|
|
fly21rin
experimentat

|
 |
« Reply #2 on: March 04, 2010, 06:52:45 AM » |
|
CORECT, FELICITĂRI 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sof-jandarm
gradat

|
 |
« Reply #3 on: March 05, 2010, 11:23:03 AM » |
|
Offfffffff! Daca asteptam banii de haine pe 2009 ca sa imi cumpar echipament, executam serviciu in curul gol. Dupa ce mi-am cumparat anul trecut pe banii mei echipament, acum primind aceasta restanta sefii au pretentia sa ne cumparam anumite obiecte vestimentare(facand parte din tinuta cu pantofi pe care nu o purtam) spunand ca am primit banii de haine. Eu stiu ca echiparea pe 2010 a inceput in luna septembrie 2009. Corectati-ma daca gresesc. De ce sa-mi cumpar haine de banii astia daca eu abia mi-am recuperat banii pe care i-am investit, din salariu, anul trecut in echipament?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naitsirc, un jandarm
experimentat

|
 |
« Reply #4 on: March 16, 2010, 07:40:35 AM » |
|
zvonurile spun ca nu se mai dau bani de haine in 2010. O fi adevarat? dar macar ne dau haine? oricum nimic din ce spun cei de sus nu mai este batut in cuie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fly21rin
experimentat

|
 |
« Reply #5 on: April 21, 2010, 04:56:01 AM » |
|
IERI NE-AU ANUNŢAT CĂ M.A.I. NU A MAI ĪNCHEIAT CU NIMENI CONTRACTE PENTRU ECHIPAREA PE ANUL 2010 URMĀND CA BANII SĂ NE FIE DAŢI ĪN DECURSUL ANULUI CĀT MAI REPEDE, PENTRU A NE ACHIZIŢIONA SINGURI ECHIPAMENTUL DE CARE AVEM NEVOIE DE LA FIRMELE CARE PRODUC PT. M.A.I. ACEST COMUNICAT NE-A FOST TRANSMIS DUPĂ VIDEOCONFERINŢA DE SĂPTĂMĀNA ASTA. SPER CĂ SA MAI COMUNICAT ŞI LA ALTE I.J.J-URI PENTRU A DA DRUMUL LA DISCUŢII MAI ALES CĂ LUNA ASTA LUĂM ŞI DIF. DE LA AL 13-LEA, ŞI NU MAI AVEAM DESPRE CE VORBI. SALUTĂRI TUTUROR JANDARMILOR ŞI LUCRĂTORILOR M.I.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin_cnsas
Administrator
membru de onoare

|
 |
« Reply #6 on: April 21, 2010, 07:27:51 AM » |
|
Ms de stire, fly21rin... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naitsirc, un jandarm
experimentat

|
 |
« Reply #7 on: May 16, 2010, 01:51:14 PM » |
|
pe criza asta nu cred ca mai vedem bani de haine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin_cnsas
Administrator
membru de onoare

|
 |
« Reply #8 on: May 17, 2010, 11:06:32 AM » |
|
si cum o sa vii la munca, in blugi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naitsirc, un jandarm
experimentat

|
 |
« Reply #9 on: May 22, 2010, 09:56:52 AM » |
|
Pai, in mintea lor noi nu avem nici un fel de problema. De aceea au luat in calcul reducerea salariilor. Ei probabil ne sugereaza sa ne luam din salariu si apoi cand or fi vremuri mai bune ni se vor deconta banii. Imi aduc aminte de un episod de prin 2002 cand cateva luni nu am luat ordinul 50. Atunci un cdt de brigada ne ordona sa nu ne mai plangem de bani ca doar nici el nu a beneficiat de norma. Dansul, in grandomania sa nu s-a abtinut de la a afirma o asa gogoasa, stiind foarte bine ca salariul meu spre exemplu era de aprox 4 000 000 iar al sau de 14 000 000 iar norma era la fel pentru amandoi de circa 1 300 000.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
whitepower_neo
experimentat

|
 |
« Reply #10 on: May 27, 2010, 04:03:05 PM » |
|
Eu auzisem ca ar trebui sa ni se dea jumatate, pana la sfarsitul lunii asteia dar, in conditiile date, o sa ne ducem in blugi la serviciu, cum spunea cineva! Brw, "din informatiile primite"(si neverificate) rezulta ca cei de la MApN au luat deja banii de haine pe 2010
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MARYAN
gradat

|
 |
« Reply #11 on: July 30, 2010, 02:06:25 PM » |
|
Eu auzisem ca ar trebui sa ni se dea jumatate, pana la sfarsitul lunii asteia dar, in conditiile date, o sa ne ducem in blugi la serviciu, cum spunea cineva! Brw, "din informatiile primite"(si neverificate) rezulta ca cei de la MApN au luat deja banii de haine pe 2010
avem de primit bani de haine....  apropo ...cind erai la ,,PLATANI,, nu stricai hainele ca acum pe cimpurile patriei  daca nu ma insel in privinta persoanei desigur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
whitepower_neo
experimentat

|
 |
« Reply #12 on: August 01, 2010, 03:34:14 AM » |
|
avem de primit bani de haine....  apropo ...cind erai la ,,PLATANI,, nu stricai hainele ca acum pe cimpurile patriei  daca nu ma insel in privinta persoanei desigur Nu, nu te inseli ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mih_IL
gradat

|
 |
« Reply #13 on: August 06, 2010, 08:54:42 AM » |
|
Sunt unele zvonuri ca s-ar da acesti bani in cursul acestei luni sau in septembrie, in 2 transe. Prima transa intreaga , adica 1250 ron , iar a doua 1250 - 25%, Deocamdata sunt zvonuri, dar nu se stie........ Oricum noi obligatiile si ordinele le executam 100%, sper sa ne respecte si ei drepturile macar 75%.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kagulas
experimentat

FII OM
|
 |
« Reply #14 on: August 09, 2010, 07:44:57 AM » |
|
Sunt unele zvonuri ca s-ar da acesti bani in cursul acestei luni sau in septembrie, in 2 transe. Prima transa intreaga , adica 1250 ron , iar a doua 1250 - 25%, Deocamdata sunt zvonuri, dar nu se stie........ Oricum noi obligatiile si ordinele le executam 100%, sper sa ne respecte si ei drepturile macar 75%.
Ce bine ar fi  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
whitepower_neo
experimentat

|
 |
« Reply #15 on: August 13, 2010, 06:12:59 AM » |
|
O nelamurire am si eu: De ce ni se iau 25% (conform zvonurilor) din banii pentru tinuta? Daca ar fi avut la magazie, ne-ar fi dat tinuta de serviciu fara sapca, tinuta de reprezentare fara pantofi si fular, tinuta termoizolanta fara gluga? Ce dracu'? Astia nu stiu ce manarii sa mai faca? Daca tinuta, conform fisei necesarului de echipament, prevede 2500 lei, cum naiba sa ne ia din ei 25%. Daca e criza inseamna, neaparat ca trebuie sa mergem in posteriorul gol la misiuni? Poate cei de la conducere IGJR sau sa vina in fundul gol, pentru a putea beneficia de mult-doritele si deja obisnuitele limbute, date de catre comandantii inspectoratelor judetene sau de catre adjunctii acestora pentru logistica! Eu propun sa inaintam petitii pentru a ne opri si 25% din datoriile pe care le avem la banci  , 25% din facturile de apa, gaz, curent electric si 25% din factura ptr telefon!  Iar daca, tot ne-au redus si norma de hrana, sa stea la spatele nostru pentru a ne lua si 25% din mancare, evident dupa ce o defecam! :  Mai in gluma, mai in serios, consider ca ar fi fost indeajuns sa le taie definitiv salariile, popilor, care, oricum sunt neconstitutionale!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naitsirc, un jandarm
experimentat

|
 |
« Reply #16 on: August 13, 2010, 08:12:26 AM » |
|
Cat de jalnic am ajuns. Asteptam cu sufletul la gura si speram ca acest zvon se va adeveri. Art trebui ca banii de haine sa ne umfle FSN-urile nu sa completeze venitul familiei atat de stirbit. Urasc bancile si recunosc ca am fost un bleg cand m-am lasat fermecat de oferta lor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kagulas
experimentat

FII OM
|
 |
« Reply #17 on: August 13, 2010, 11:10:50 AM » |
|
Care oferta, bro? A fost stare de necesitate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naitsirc, un jandarm
experimentat

|
 |
« Reply #18 on: August 14, 2010, 02:27:55 AM » |
|
eu personal ca si multi altii am facut greseala si am luat credit pe principiul: maxim pe cat mai multi ani ca sa fie mai usor de suportat rata ca doar salariul mai creste. asta a fost oferta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naitsirc, un jandarm
experimentat

|
 |
« Reply #19 on: August 18, 2010, 05:49:06 AM » |
|
Cred ca despre banii de tinuta a arunca cineva o pastila. Atat de mult avem nevoie de fonduri incat credem in orice zvon. Pacat ca nu a fost decat un fās.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|